Zahid Hamidi Ucap Tahniah Kepada Pelajar Cermelang SPM - Media Shah Alam Zahid Hamidi Ucap Tahniah Kepada Pelajar Cermelang SPM - Media Shah Alam

728x90 AdSpace

.
Pena Tidak Didendang
10 TERKINI
Rabu, 1 Mac 2017

Zahid Hamidi Ucap Tahniah Kepada Pelajar Cermelang SPM

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengucapkan tahniah kepada semua pelajar cemerlang dalam peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2016 yang diumumkan semalam.

Timbalan Perdana Menteri berharap mereka terus maju jaya serta melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi demi kerjaya terbaik di masa depan.

“Tahniah Pelajar STPM 2016. Selamat maju jaya, teruskan melanjutkan pelajaran ke peringkat tertinggi demi masa depan dan kerjaya terbaik,” katanya dalam laman Facebook rasminya, hari ini.

Keputusan STPM 2016 menunjukkan peningkatan dengan catatan Purata Nilai Gred Keseluruhan (PNGK) Nasional meningkat kepada 2.71 berbanding 2.65 pada 2015 yang mengatasi semua pencapaian sejak STPM modular diperkenalkan pada 2013.

Pengerusi Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM), Prof Datuk Seri Dr Mohamed Mustafa Ishak dilaporkan berkata, peningkatan itu membabitkan PNGK Nasional, PNGK 4.00, PNGK 3.00 ke atas, PNGK 2.75 ke atas, calon yang mendapat A dalam lima dan empat mata pelajaran dan peningkatan pada lulus penuh.

(BHONLINE)


Berita Terkini

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 ulasan:

    Item Reviewed: Zahid Hamidi Ucap Tahniah Kepada Pelajar Cermelang SPM Rating: 5 Reviewed By: Media Shah Alam