• Breaking News

  Bila Bersih Nak Berdemo Di AS?

  BUMI LANGIT-: Hillary Clinton tumbang pada Trump dalam pilihan raya pemilihan Presiden Amerika yang tidak adil lagi saksama itu.

  Kalau adil pastinya Clinton tidak akan kalah,kerana menurut konsep adil makhluk ghaib antara langit dan bumi ialah sama berat,iaitu 50-50.

  Kesesuaian itu bertepatan dengan perjuangan bersih yang mahu pilihan raya adil kerana pembangkang tidak pernah dapat memerintah negara.

  Oleh itu,rakan karib Clinton yang juga pengerusi Bersih bernama Ambiga boleh adakan himpunan besar-besaran dengan membawa kesemua penyokong NGO-K mereka berdemo disana sambil telan angin.

  Selama ini Bersih suka menjelajah keseluruh negara,tak salah sekali dua kala kalau menjelajah negara rumah putih itu.Himpunan boleh dinamakan Bersih 1.0 versi Amerika.

  Tidak lojik Trump menang besar dan dipilih sebagai presiden AS ke-45 sedangkan semasa kempen pekara tidak masuk akal telah dijadikan bahan kempen beliau.Apa tidaknya,jika sistem cukai yang untungkan golongan kaya,Orang Islam akan dilarang masuk USA,Tembok sempadan Mexico- US akan dibina dengan dana Mexico,'ha ha ha ha.

  Nak tanya undi popular Clinton berapa peratus Ambiga?

  Sekian lawak hari ini....

  Tiada ulasan

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad