Home » » Kerajaan Tidak Akan Berhenti Bantu Rakyat

Kerajaan Tidak Akan Berhenti Bantu Rakyat

KUALA LUMPUR, 24 Feb: Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan tidak akan berhenti memberi bantuan dan menjalankan program seperti Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA), Rumah Wilayah Persekutuan, Rumah Idaman Rakyat dan lain-lain bantuan untuk rakyat.

Perdana Menteri berkata kerajaan telah menjalankan pelbagai usaha bagi membolehkan rakyat mampu memiliki rumah sendiri dengan harga yang lebih rendah daripada harga pasaran.

“Saya akan terus mencari inisiatif lain agar rakyat dapat memiliki rumah yang selesa,” kata Najib menerusi catatan terbaharu dalam laman blog beliau www.najibrazak.com hari ini.

Najib yang juga Menteri Kewangan berkata sekiranya rakyat memiliki tanah atau rumah yang usang, mereka boleh memohon Rumah Mesra Rakyat 1Malaysia untuk mendapatkan subsidi daripada kerajaan.

“Bukan itu sahaja, kerajaan juga telah menyediakan Skim MyHome yang membolehkan pemohon mendapat subsidi RM30,000 untuk pembiayaan perumahan.

“Untuk mereka yang memerlukan bantuan deposit, mereka boleh memohon bantuan kewangan melalui Skim MyDeposit,” kata beliau.

Najib berkata bagi pasangan yang baru berkahwin atau memulakan alam pekerjaan, kerajaan menyediakan kemudahan bantuan Rumah Transit 1Malaysia, PPR, Perumahan Awam DBKL dan sebagainya.

“Oleh yang demikian, dapatkanlah bantuan-bantuan ini agar kita dapat memberikan kebahagiaan buat keluarga tersayang. Inilah perkara paling penting yang sedang saya usahakan demi rakyat,” kata beliau.

— Bernama
Label:
Reaksi:

Catat Ulasan

[blogger]

MKRdezign

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget