Bergu Campuran Negara Tarik Diri - Media Shah Alam

Post Top Ad

Iklan
Bergu Campuran Negara Tarik Diri

Bergu Campuran Negara Tarik Diri

Share This
KUALA LUMPUR: Keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan memaksa beregu campuran utama negara Chan Peng Soon/Goh Liu Ying menarik diri daripada aksi separuh akhir Kejohanan Badminton Siri Super Terbuka India, Sabtu.

Menurut laman sesawang www.bwfbadminton.org, pasangan itu menarik diri daripada perlawanan separuh akhir dan memberikan kemenangan percuma kepada lawan mereka dari China, Zheng Siwei/Chen Qingchen yang juga pilihan utama kejohanan.

Liu Ying pula dalam catatan instagramnya berkata beliau berasa tidak sihat dan terpaksa menarik diri daripada beraksi dan memberikan kemenangan percuma kepada lawan.

Peng Soon/Liu Ying menjadi wakil tunggal negara yang masih meneruskan cabaran selepas beregu lelaki negara, Goh V Shem-Tan Wee Kiong tewas 15-21, 17-21 kepada pilihan kelima, Li Junhui/Liu Yuchen dari China dalam aksi suku akhir pada Jumaat.

Untuk rekod, Malaysia tidak menghantar wakil unuk tiga lagi acara iaitu perseorangan lelaki, wanita serta beregu wanita pada kejohanan tersebut yang menawarkan hadiah berjumlah AS$325,000 (RM1.436 juta). -Bernama

Tiada ulasan:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages