Home » , , » FOBIA RUU 355 Sedang Menular Dikalangan Umat Melayu

FOBIA RUU 355 Sedang Menular Dikalangan Umat Melayu

FOBIA RUU 355 nampaknya sedang menular di negara ini bukan sahaja orang bukan Islam malah orang yang mengaku Islam juga turut terkena penyakit itu.

FOBIA RUU 355 bukan sahaj sedang menular dikalangan rakyat berpelajaran rendah malah mereka yang dinobat pemimpin juga sedang diserang penyakit FR355(Fobia RUU 355).

Ada orang Islam menuduh RUU 355 adalah pintu belakang untuk melaksanakan Hudud,ada pula mengatakan RUU 355 cuba memaksa rakyat ikut Islam cara PAS,yang tak boleh tahan apabila ada pemimpin bukan Islam siap ugut nak letak jawatan jika RUU 355 dilaksanakan atau mendapat sokongan pihak pemerintah.

Tak kiralah apa pun alasan mereka berikan untuk menolak pindaan akta 355,sebenarnya ilmu dan darjat yang ada tidak mampu memberi kefahaman kepada makhluk yang terkena penyakit FR355 walaupun mereka menimba Ilmu di pusat pengajian tinggi dalam dan luar negara.

Kirannya Allah takdirkan RUU 355 disokong dan diluluskan kebarangkalian meraka seperti ini akan tersungkur diatas jalan raya atau lubang tandas kerana terkejut.

Yang peliknya,marhaen mampu tersenyum malah ada terbahak-bahak menyaksikan monyet-monyet sarkis berjuang untuk menghalang USUL RUU 355 dibaca oleh presiden parti panadol atau bulan purnama dilangit hijau.

Kebarangkalian juga marhaen lebih faham atau mereka faham dengan cara mudah,tidak perlu para pemimpin seperti monyet atau pemimpin yang ugut nak letak jawatan atau pelbagai lagi.

Marhean yang kerjanya hanya penoreh,petani,pencuci lantai atau tukang kebun,pengawal keselamatan dan sebaginya,hanya faham,"kalau siapa tak buat salah nak takut apa dengan segala macam undang-undang,hanya orang suka buat salah sahaja takut undang-undang yang ada dibumi Melayu".

Mudahkan cara marhaen faham erti hukuman...jadi,kenapa pula para monyet-monyet tak mengerti,barangkali dalam hati ada titik hitam yang tak mampu di bersihkan walaupun di berus dengan berus jamban.

Catat Ulasan

[blogger]

MKRdezign

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget