Home » » Takut Kena Cerai PAS, PKR Sokong RUU 355

Takut Kena Cerai PAS, PKR Sokong RUU 355

Nak tak nak,PKR kena sokong RUU 355 sebab utamanya orang Melayu hari ini dok intai parti yang dipimpin orang Islam mana tolak RUU 355.

Sebab itu PKR sokong sebulat suara kecuali ada beberapa kerat Melayu malaun ale utuh sahaja yang tak sokong pindaan RUU 355.

Pemimpin PKR sedar partinya tidak sekuat mana walaupun kuat cakap,kalau tak ada Pas dalam Pakatan Harapan,mahu tidak mahu pemimpin PKR  terpaksa menyokong RUU 355 walaupun berok DAP mencuka.

Dengan gaya politik PKR yang mudah dibaca musuh,langkah yang diambil sebenarnya untuk menyelamatkan hubungan dengan Pas,kerana sedar orang-orang cina tidak lagi menyokong atau undi parti pembangkang di pimpin Melayu berikutan orang Melayu kini jadikan RUU 355 sebagai modal baru dalam politik Malaysia.

PKR tahu,sukar untuk pertahankan hubungan dengan PKR memandangkan pemimpin Pas beberapa kali sudah memberi amaran tidak akan bekerjasama dengan mana-mana parti politik yang ada hubungan dengan DAP.

Namun PKR masih berharap,kalau-kalau parti puak-puak serban berjubah dapat jilat balik ludah terhadap DAP dan PAN dan seterusnya bersama Pakatan Harapan.

Pas tidak bermasalah sekiranya PKR sedia keluar dari Pakatan Harapan untuk bergabung seterusnya menentang Barisan Nasional,DAP,PAN serta PPBM.

Pas tidak akan sesekali bekerjasama dengan PKR sekiranya hubungan politik dengan DAP tidak diputuskan,kecuali Pas sanggup jilat buntut DAP.

Label:
Reaksi:

Catat Ulasan

[blogger]

MKRdezign

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget